Home / Blog: Nyheder / Vejledning til brug af Guldpris.dk – din hjemmeside når du skal sælge guld

Vejledning til brug af Guldpris.dk – din hjemmeside når du skal sælge guld

Vejledning til brug af Guldpris.dk – din hjemmeside når du skal sælge guld

Ordet guld kommer fra det old nordiske ‘geolu’, som betød farven gul, og som refererer til gulds gyldne farve. Guld er et af de fem ædelmetaller, som vi har her på jorden. Overalt på jorden fremstilles der mere stål på en time end al den guld, der nogensinde har været gravet op igennem tiden. Dette gør guld til et særligt metal, som har en værdi på grund af sin begrænsning og sin evne. Guld kan nemlig smeltes og omformes, så det har igennem tiden været anvendet til at fremstille smykker, antikviteter og praktiske genstande. 

På grund af sin værdi kan du sælge guld til en god pris. Dog svinger guldpriserne hele tiden, og det er derfor en god idé at sætte sig ind i markedspriserne og følge tendenserne, før du sælger, så du får den bedste pris for dit guld. Hos Guldpris.dk får du en hjemmeside, som er skabt til dig, der vil sælge dit guld. Herunder finder du en vejledning til hvordan du kan anvende Guldpris.dk som hjælp, når du vil sælge guld, eller du kan følge linket: Sælg dit guld og undersøge hjemmesiden selv. 

Guldpris indeks der opdateres hvert femte minut

På hjemmesiden finder du et guldpris indeks, som indikerer hvilken type guld du har og hvilke guld forhandlere, som kan tilbyde den bedste pris. Her får du altså direkte mulighed for at sammenligne priserne mellem forhandlerne på den type guld, som du sidder inde med. 

Du kan også manuelt indtaste vægten i gram af din type guld, og herefter vil du få en vejledende estimering af hvad du vil kunne få for dit guld. 

Vejledende tips og tricks om salg af guld

Nederst på hjemmesiden finder du en lang række vejledende tekster til salg af guld og fakta omkring guld. Her vil du kunne finde tips og tricks ved salg af guld, samt kunne udvide din egen viden om det metal, som du har liggende derhjemme. 

Vidste du for eksempel at du bør være opmærksom på, at aktiekursen på verdensmarkedet er baseret på rent guld, hvorimod guldpriser hos forhandlere vil være lavere, da den baserer på mængden af karat guld, som du har. Her henvises til hvor ‘rent’ dit guld er. Guld med lavere karat vil have en lavere pris, og der vil være en ekstra omkostning tilknyttet ved smeltning, da guld kun kan handles på verdensmakredet hvis det har en renhed på 99,9 procent. 

Den international guldpris graf i realtid

På hjemmesiden vil du også kunne finde den internationale guldpris graf i realtid, som giver dig et overblik over det internationale marked for guldpriser. Det er også en graf som denne, som guld forhandlere i Danmark anvender ved prissætning, så det er en måde for dig at følge trends på, så du eventuelt kan vurdere, hvornår det er et godt tidspunkt for dig at sælge på. 

Læs også 3 tips til dig, der overvejer at sælge guld hos grki.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X