Home / Blog: Nyheder / Hvad er fordelen ved græskanter? Læs her og bliv klogere!

Hvad er fordelen ved græskanter? Læs her og bliv klogere!

Hvad er fordelen ved græskanter? Læs her og bliv klogere!

Den smukke have

Alle med have eller grønne fingre har helt sikkert et bud på, hvordan de mener, at en have fremstår smukkest og mest indbydende. Det kan dog variere og være et personligt spørgsmål og valg.
Når det så er sagt, tør jeg godt konkludere, at de fleste vil erklære sig enige i, at en smuk have også har en velplejet og velholdt græsplæne. Omend det vilde og naturlige have-look absolut også kan ét eller andet, er det, for langt de fleste, at foretrække en nyklippet græsplæne med naturligt højt (eller skulle jeg nærmere sig lavt) græs.
Sådan foretrækker jeg også min græsplæne, det skal ikke være nogen hemmelighed. 

De færreste haver består kun af græs, men er ofte også fyldt med flotte blomster og fine træer. Ved at bruge en græskant kan du fint, nemt og hurtigt lave den perfekte overgang fra din græsplæne til dit bed. Græskanter findes i mange forskellige formater og faconer, hvorfor det også er muligt at finde den, der passer bedst til dit behov. Eksempelvis er der græskanter, der ikke blot er lige eller vinkelrette.
Derfor begrænses du ikke, og kan frit skabe dine bede, som du synes bedst. 
En græskant er også ganske god til at inddele en græsplæne fra din havegang. Fordelen er netop, at du holder græsset væk fra de områder, hvor det er uønsket. Som i flotte bede eller en velbelagt flise havegang. Sådanne steder ser væksten af græs blot sjusket ud, hvilket er en skam. 

Brugen af græskanter bidrager således til en smukkere og mere æstetisk have, hvor der er rig mulighed for at anlægge forskellige bede – også midt i plænen. Her kan man med fordel også anlægge en sti, som fører rundt i haven. Måske til og fra de forskellige bede?
Det er nemlig heller intet problem, fordi at græskanten fint opdeler og adskiller de forskellige ting, således de i ro og mag kan indgå i haven uden besvær. 

Hyggen ved haven

Jeg tror, at langt de fleste forbinder haven med hygge. Hyggelige sommerstunder med grillmad, gode venner og vin på terassen. At kunne sidde på sin terasse og nyde udsigten over en fin, velplejet og smuk have, gør i alles tilfælde godt. Blomsterbede skaber, for mig at selv, en masse hygge elementer, hvorfor jeg også varmt kan anbefale at anlægge bede i sin have. Muligheden for at skabe flere, forskellige bede rundt omkring bidrager ligeledes også til en park-agtig-stemning, hvor der for alvor kræses for detaljen – og hyggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X